lauantai 6. lokakuuta 2012

Vastausta vanhempien päivätyön vaikutuksesta oppilaiden koulutyöhön ja arkeen.

Nykypäivänä perheet ovat hyvin kiireisiä. Olisi erittäin hyvä idea, että projektissamme etsittäisiin vaihtoehtoja kiireellisen arkityön katkaisemiseen.

Heitän tähän loppuun vain ajatuksen, että voisimme järjestää erilaisia etätyöpäiviä jo heti ekaluokasta alkaen.. Toisaalta myös erilaiset modernit ja uudistetut aamu- ja iltapäiväkerhot/ harrastustuokiot voisivat olla tärkeitä pienille oppilaille, jotka joutuvat olla paljon yksin kotona vanhempien ollessa pitkään töissä.

Mitä ideoita teille tulee mieleen etätyöpäivistä, joita järjestettäisiin säännöllisesti? Entäs millaisia vaihtoehtoisia toimenpiteitä voitaisiin keksiä perinteisille iltapäivä ja aamukerhotoiminnalle? Voitaisiinko niissä hyödyntää paikallisia seuroja/ yhdistyksiä tai teknologiaa?

3 kommenttia:

  1. Etätyöpäivä on joissakin ammateissa toki hieman haasteellinen järjestää, mutta olisi hienoa, jos vanhemmat innostuisivat tästä ja pyytäisivät vapaaksi tätä sovittua etätyöpäivää. Etätyöpäivän ideana voisi olla se, että perheet saavat päivälle yhteisen tehtävän, jonka he yhdessä tekevät ja ehkä taltioivat vaikkapa kuvia luokan blogiin. Tehtävät voisivat liittyä esimerkiksi vaihteleviin vuodenaikoihin tai vaikkapa tiettyyn oppiaineeseen. Esimerkkeinä lumilinnan akentaminen tai vaikkapa kotoa geometristen muotojen etsimistä tai yhteisen kevät runon kitjoittaminen, Miltä kuulostaisi?

    -Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilisten palautteiden pohjalta meitä pyydettiin miettimään onko iltapäiväkerhon ja aamukerhon mukaan tuominen välttämätöntä tähän projektiin vai keskitymmekö vain koulun aloittamiseen liittyviin seikkoihin vanhempien ja koulun välillä.

      -Anniina

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista